top of page
Schermafbeelding 2021-02-16 om 11.48.13.

Mijn naam is Fatima Boutaka, ik ben een energieke, creatieve geest die haar passie voor lesgeven en Mindfulness op een bijzondere manier heeft weten te combineren. Ik ben een gedreven leerkracht in het speciaal basis onderwijs op SBO de Kans en docent bij Super Chill Foundation. Daarnaast ben ik ook Mindfulness trainer gelieerd aan de internationale Academie Mindfulness Teaching(AMT). Als leerkracht dacht ik al buiten de kaders, als Mindfulness trainer werd dat een onderdeel van mijn vak. 

 

De afgelopen jaren voelde ik mij steeds meer verplicht om iets te betekenen voor de maatschappij. Hier kwam ook een bijzondere missie uit voort, namelijk iets te doen tegen maatschappelijke ongelijkheid. Voornamelijk op het gebied van kansenongelijkheid in het onderwijs en etnisch profileren. Ik zette (zet) mij volledig in om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze maatschappij. Mijn inzet bestond onder andere uit het bijwonen van bijeenkomsten en het volgen van trainingen en workshops die in het kader stonden van de bovengenoemde onderwerpen. Door veel onderzoeken over bovengenoemde onderwerpen te bestuderen en theorie te koppelen aan de praktijk heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen tot een professionele leerkracht, gastspreker, Mindfulness trainer en coach die is uitgerust met een hoop vak- didactische kennis, interculturele gesprekstechnieken en culturele mensenkennis.  

Ik geef Mindfulness trainingen op het regulier basisonderwijs en op het speciaal basisonderwijs, in het speciaal basisonderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Ik ben erg dankbaar voor dit werk omdat ik zie wat een impact het heeft op zowel mij als de kinderen.

Naast het lesgeven werkte ik ook nog bij De Nederlandse Bank (DNB) bij de afdeling Faciliteiten. Na 14,5 jaar te hebben gewerkt bij DNB besloot ik mijn vaste contract op te zeggen. Ik wilde naast mijn vrijwilligers werk en mijn deelname aan de actiegroep 'Wit aan zet' meer betekenen voor de maatschappij en in het bijzonder het onderwijs. Sinds vorig jaar werk ik voor de gemeente Amsterdam en ben ik lid van de Amsterdamse Lerarenraad die het lerarenbeleid voor de leerkrachten van de gemeente Amsterdam zal gaan vormgeven. 

Mensen motiveren en verder helpen is mijn passie buitenom het lesgeven. Eén van mijn kwaliteiten is flexibiliteit. Ik pas me snel aan een nieuwe situatie en mensen van verschillende leeftijden aan. Dit geldt ook voor het begeleiden van leerlingen met verschillende niveaus en achtergronden. Een andere kwaliteit zijn mijn communicatievaardigheden. Met mijn genoten opleidingen en jarenlange ervaring ben ik goed uitgerust om communicatieve gesprekstechnieken toe te kunnen passen.

Door mijn achtergrond en multiculturele vriendenkring kan ik beter inspelen op de behoeften en wensen van mensen. Door de Mindfulness training en Mindfulness opleidingen die ik tevens heb afgerond heb ik de rust in mijn drukke leven gevonden. Ik leid mijn ideale leven en ben erg dankbaar voor een ieder die ik in welke vorm dan ook kan en mag helpen. Dit wens ik iedereen toe, hoe mooi zou de wereld zijn als we allemaal een zinvol leven zouden leiden? Dankzij alle ervaringen en succes in mijn leven en de impact op de levens van anderen is Mindful Class ontstaan. 

Mindful Class staat voor persoonlijke begeleiding op maat. Je krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding die aansluit bij jouw ontwikkeling en levensfase.

Ben jij er klaar voor om in jezelf te investeren en een steentje bij te dragen aan deze prachtige stad waarin we gelukkig mogen leven?

"Geen tijd bestaat niet, alleen maar prioriteit"

Foto: Jörgen Caris

FATIMA
BOUTAKA

bottom of page