top of page
Main-Mindful-Class-kids.png

MINDFUL LEREN

voor kinderen

van 4-8 jaar

03-02-2019
03-02-2019

Hoe kan je nou de letter F leren schrijven als je boos bent op je vriendinnetje?

Voor uw kind is de wereld nog een grote ontdekkingstocht. Het is van nature nieuwsgierig, onderzoekend en wil graag leren. In de sociale interactie met andere kinderen in de klas, krijgt jouw kind allerlei gevoelens waarmee zij of hij nog moeten leren omgaan. Ruzie, schaamte, onbegrip, vriendschap, machtsverhoudingen enzovoorts. Waar moet het met al die gevoelens naar toe?

Op de voorschool en de basisschool leren kinderen allerlei verschillende vaardigheden aan, maar bij de ontwikkeling van aandacht en concentratie wordt nauwelijks stilgestaan.

Zoveel (nieuwe) indrukken en prikkels maken het moeilijk om bij de les te blijven. De aandacht gaat alle kanten op. Het kind heeft moeite zich op 1 ding te concentreren. Of het nu de taal- of rekenles is of de eigen emoties en gedachten. Met als gevolg dat de les weer snel vergeten wordt. Het zelfvertrouwen neemt af omdat het gevoelens niet toelaat of begrijpt. En dat heeft ook weer invloed op de leerprestaties.

In de Mindful Class leert je kind met aandacht bezig te zijn met het NU. Nu is het tijd om te spelen, nu ben ik aan het rekenen, nu voel ik me verdrietig, nu denk ik even aan helemaal niets, nu geniet ik van mijn boterham. Zo leert je kind zich 100% te focussen op 1 activiteit per keer.

We gaan 8 weken oefenen. Jouw kind kan het geleerde meteen in de praktijk toepassen en het zal zo snel de verandering merken. Hij/zij wordt weerbaarder en krijgt meer zelfvertrouwen. En zal zich daardoor beter voelen en dus beter presteren.

"Eerst de A van ademen, dan de A van het alfabet." 

Inhoud van de training

De training is gebaseerd op de 8- weekse Mindfulness training uit de methode 'Aandacht werkt!'. Deze wordt met recht een MBSR voor kinderen genoemd. Iedere week staat er voor de aandachttraining een ander thema centraal. De inhoud van de competentietraining sluit daar helemaal bij aan. 

Mindful Class voor kinderen: Mindfulness en competentie/ weerbaarheidstraining

 

Praktische info

Wanneer: zie agenda 

Duur: 8 weken, 90 min. per keer: 45 min. Mindfulness + 45 min. competentietraining

Waar en hoe lang?:

groepstrainingen in Studio da Vasco 

2 uur incl. in en uitloop

individuele training bij BuroBraak in overleg

Tarieven:

groepstrainingen € 590,- 

individuele training € 689,-

De tarieven zijn incl. btw en inclusief een Mindfulness werkboek, etui met notitieboek en schrijfsel, audio materiaal van alle oefeningen, extra oefenmateriaal, drinken en een gezond tussendoortje.

De financiële investering mag geen drempel zijn om met de training te starten. Neem a.u.b. contact op over de mogelijkheden.

VRAGEN OF OPMERKINGEN 

Bedankt! Uw bericht is ontvangen.

bottom of page